HASZNOS WEBOLDALAK
DTKH ügyfélszolgálat
MÁV jegyvásárlás
MVM Next Online ügyintézés

Oktatás

Egészségügy

Kultúra

sport

SZOCIÁLIS ELLÁTÁS

pray53

HITÉLET

CIVIL SZERVEZETEK

Egy célért, Együtt Monorierdőért Egyesület

Monorierdei Szabadidősport Egyesület

E-sport

Rólunk

Egyesületünk 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy Monorierdő településen élők megsegítésére karitatív tevékenységet folytasson.

Hiszünk abban, hogy önkénteseink az összefogás erejével segíteni tudnak minden olyan rászorulón, akik hátrányos helyzetben élik mindennapjaikat, vagy időlegesen kritikus anyagi helyzetbe kerültek.

Ezen kívül elkötelezettek vagyunk miden olyan tevékenység iránt, ami szeretett településünk természetes és épített értékeit védi, közösségi erejét erősíti, hagyományait megőrzi.   Támogatjuk a közösségi sport tevékenységet, segédkezünk a környezetvédelmi feladatok ellátásában.

Eddigi eredményeink

Hálásak vagyunk azért, hogy az elmúlt három évben a hét minden napján segítséget nyújthattunk a mélyszegénységben élők, betegek, idősek és egyedül élők számára , valamint aktívan részt vehettünk  Monorierdő közösségi életének  erősítésében.

Legfontosabb eredményeink, a teljesség igénye nélkül:

Rászorulókat segítünk:

-Élelmiszermentés keretében naponta 300-500 kg élelmiszert (pékáru, zöldség, gyümölcs, tartós élelmiszer) osztottunk ki, így 40-80 élelmiszercsomagot juttattunk el a nehéz helyzetbe került emberek számára. Nem csak Monorierdőre szállítottunk, hanem a környező településekre is: Monorra, Vasadra, Pilisre. A támogatásban részesülő személyek száma meghaladta 1340 főt hetente. Az élelmiszermentés kapcsán együttműködünk a Magyar Élelmiszerbankkal, a Váci Egyházmegyei Karitásszal.

-A pandémia alatt igyekeztünk ellátni a veszélyeztetett lakosságot, a karanténban lévőknek házhoz vittük az élelmiszert.Egyesületünk részt vett „Híd a Kárpátaljáért” segélyprogramban, melynek keretében tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket szállítottunk a Barabás településen felállított segélypontra, valamint több napon keresztül teljesítettünk szolgálatot tolmácsként a Liszt Ferenc Repülőtéren.

  • Az adventi időszakokban - négy vasárnapon keresztül – a település ünnepi rendezvényein adományokat osztottunk a rászorulók számára .

Védjük, szépítjük környezetünket:

  • Minden évben szemétszedést tartunk Monorierdőn, melynek keretében megtisztítjuk a települést és környékét a veszélyes és egyéb hulladékoktól.

- Egyesületünk tagjai aktívan részt vesznek  településünk dekorálásában, valamint

Monorierdő közterületein több száz tő virág elültetésében segítünk évről-évre, ezzel is hozzájárulva településünk szebbé, virágosabbá tételéhez.

Egyesületünk elkötelezett híve a környezetvédelemnek, ezért célunk a Bogárzó rét védett természeti területté nyilvánítása. Gyermeknapokon játékos vetélkedőket tartunk „Tegyél te is környezetedért”címmel, ahol felhívjuk a kilátogatók figyelmét a környezetvédelem fontosságára, elősegítve ezzel a környezettudatos élet elterjesztését.

  • Lokálpatrióta szemléletünket kifejezve, egyesületünk Szent István szobrát készíttette  és helyezte el  településünk központjában, a Makkos Parkban

Közösséget szervezünk:

  • Együttműködve Monorierdő Község Önkormányzatával különböző programokat szervezünk az önkormányzati rendezvényeken (sport és ügyességi programok gyermekek számára, tömegsport népszerűsítése stb
  • Monorierdői Piknik Családi Napot szerveztünk a régi és újonnan beköltöző családok jó kapcsolatának ápolásáért.
  • Együttműködünk a település civil szervezeteivel, egyesületeivel, részt veszünk a programjaikon, és kölcsönösen segítjük egymást mindenben, amiben csak tudunk.

Elérhetőek vagyunk, ha baj van:

Egyesületünk tagjai a lakosokkal jó kapcsolatot ápolnak. Közvetlenül is megkereshet bennünket, amennyiben segítségre van szüksége. Ha olyan egyedül élőről vagy családról van tudomása, akik támogatásra szorulnak, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mi is segíteni tudjunk!

Elérhetőségeink:

név telefonszám

 

A Monorierdei Szabadidősport Egyesület célja a sportolás népszerűsítése településünkön. A futósport, mint szabadidősport és versenysportként való űzés feltételének a megteremtése és elősegítése. A Monorierdői futók egyesületbe integrálása, versenyeken való részvétel. Monorierdőn futóverseny, sportrendezvény szervezése.

weboldal: www.monorierdosport.hu,

e-mail: monorierdosport@gmail.com

 

Civil szervezetünk 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy a versenyszerű esport mellett az esportot, mint sport megismertesse, elfogadtassa a nagyközönséggel, hisz megalakulásunkkor még igencsak szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban az emberek, de mára ezen a megítélésen sikerült nagyon sokat javítanunk. Esport csapatunk a TrollFoci brand alatt bontogatja folyamatosan a szárnyait és ennek köszönhetően mára Magyarország legkedveltebb esport organizációja lettünk a social médiában mért számok alapján. Másodlagos célunk, amire jelenleg nagyobb hangsúlyt fektetünk, az esport oktatása, a digitális világ és az esport megismertetése a hátrányos helyzetű családokkal, gyermekekkel. Jelenleg is több családot, beteg kisgyermeket támogatunk, segítünk a magunk módján. Új projektunk pedig az idei év januárjában indult el “Két világ találkozása” címmel. Ezen a projekten belül az esporttól teljesen eltérő “világokkal” ismerkedünk meg és ismertetjük meg az esportot. Legutóbb Erdélyben jártunk, ahol a helyi böllérekkel részt vettünk egy nívós böllérfesztiválon, hogy az általában a gép előtt ülő esportolóink élőben tapasztalhassák meg a hagyományörző disznóvágás szépségeit, majd a program zárásaként a civil szerveztünk engedett betekintést a helyi böllértanoncóknak az esport világába.

Civil szervezetünk jelenleg több esport csapattal, játékossal rendelkezik, mely a TrollFoci-Hálószaggató Esport név alatt indul a különböző esport megmérettetéseken.

Számokban és eredményekben mérve:
FIFA Pro Club csapat:
16 fő, Magyar Nemzeti Bajnokság I. osztály 1x bajnok, 2x ezüstérmes, 2x bronzérmes, magyar kupagyőztes, magyar szuperkupa győztes, Bajnokok ligája TOP 16.  Több játékosunk is a magyar pro club válogatott tagja, aminek a tagjaiként Európa bajnoki győzelmet értek el.

F1 Esport:
2 ePilóta, Hungarian F1 League első osztály, konstruktőri bajnoki cím

eFootball:
Varga Bendegúz játékosunk 2x magyar bajnok, a magyar esport válogatott eFootball játékosa. 2x Világbajnoki résztvevő, 2x EB résztvevő, Európai olimpiai játékok 5. helyezett. A 2022-ben “Az év felfedezettje” kategória győztese az év élsportolója gálán.

2023 januárjában a virtuális sportok mellett a valós sportok felé is nyitottunk és megalakult civil szervezetünk Darts szakosztálya.  Jelenleg 15 igazolt Darts játékosunk van, akik a budapesti darts ligában vitézkednek hétről-hétre és egy sportolónk már eljutott a PDC világszervezet egyik európai selejtezőjéig is.

Megszakítás