HASZNOS WEBOLDALAK
DTKH ügyfélszolgálat
MÁV jegyvásárlás
MVM Next Online ügyintézés

Monorierdő Pest megye középső részén, Budapesttől 42 km-re, Dél – Dél-kelet irányban, a 4. számú fő közlekedési út 41. kilométerszelvényének és a Budapest – Cegléd vasútvonal 44. kilométerszelvényének érintkezési pontjában, a Gödöllő-Ceglédberceli dombság és a Duna-Tisza közti Homokhátság találkozásánál helyezkedik el. Monor és környéke két nagytáj, az Észak-magyarországi-középhegység és az Alföld határán terül el. Monor északi határában szelíd dombvidék, a Cserhát-hegység déli nyúlványa, a Gödöllő-ceglédberceli-dombság, amely folyamatosan simul az Alföldbe. A város belterülete már az Alföldön fekszik. Monor külterületének délnyugati részén végződik a Duna jégkori hordalékkúpja, a Pesti hordalékkúp-síkság. Monorierdő és vele a külterület keleti része a Pilis-alpári-homokháthoz tartozik, ahol a Dunából kifújt vékony lepelhomok fedi a felszínt

 

 

  • Infrastruktúra – energia, közlekedési, telekommunikációs, mezőgazdasági

A főváros közelsége (Ferihegy 22 km), jó autóutak, a jól megszervezett tömegközlekedés (a reggeli órákban Monorierdőről, és a késő délutáni órákban Budapestről 20 percenként közlekedik vonat, és 42 vagy 52 perc alatt lehet beérni a Nyugati pályaudvarra, vagy vissza Monorierdőre, attól függően, hogy a zónázó, vagy a minden megállóhelyen megálló személyvonatot választja az utas.)

A kiváló háttér-infrastruktúra is elősegíti Monorierdő gyors fejlődését.

 

Intézmények, szolgáltatások

  • Monorierdő Község Önkormányzata – Monorierdői Polgármesterei Hivatal(2213 Monorierdő, Szabadság u. 50/A.). Az Önkormányzat és a Hivatal az új épületet 2013. májusától használja. Az ügyfelek kiszolgálása már sokkal komfortosabb körülmények között történik. Az épület akadálymentesített, tehát a mozgássérültek, idősek, gyermekek, várandósok könnyebben juthatnak, mozoghatnak az épületen belül és kívül. Az épület ad helyet a családsegítőnek, az esetmenedzsernek, valamint a járási ügysegédnek. Az elhelyezett ellátók ismeretének tükrében az épület multifunkcionális volta nyilvánvaló. A multifunkcionalitás segíti a lakosságot minél szélesebb körű ügyeinek elintézésben. Az intézmény saját esélyegyenlőségi programmal rendelkezik.
  • Monorierdői Csicsergő Óvoda és Konyha(Óvoda: 2213 Monorierdő, Csillag u. 16-18., Konyha: 2213 Monorierdő, Gyöngyvirág u.11.). Az Önkormányzat részére kötelezően ellátandó feladatként írja elő Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény az óvoda működtetését. Az oktatási infrastruktúra keretén belül az óvoda jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. Az intézmény saját esélyegyenlőségi programmal rendelkezik.

A térségben egyedülálló módon az Önkormányzat saját konyhát tart fenn. A konyha jól felszerelt, és a felkészült dolgozóknak köszönhetően megfelel mind a jogszabályi (tisztasági, minőségi), mind a feladatbéli követelményeknek (mindennapos étkeztetés, rendezvények). Kiváló minőségben látja el minden nap az óvodás gyermekek, az iskolai diákok, valamit a szociálisan rászorultak étkeztetését, külön főzési lehetőség került kialakításra a glutén-, tej- laktóz- és cukormentes ételek elkészítéséhez. A Konyha az Önkormányzat által szervezett – szociálisan rászoruló személyeknek – ételosztásban is aktívan részt vesz.

  • Monorierdei Fekete István Általános Iskola(2213 Monorierdő, Szabadság u. 43.). 2013. január 01-től az iskola tekintetében az intézményfenntartói jogokat, a KLIK Monori Tankerületi Központ gyakorolja. Az oktatási infrastruktúra keretén belül az iskola jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. Az intézmény saját esélyegyenlőségi programmal rendelkezik.
  • Monorierdő Község Önkormányzatának Könyvtári Szolgáltató Hely (2213 Monorierdő, Béke köz 13.): Monorierdő Község Önkormányzata Könyvtári Szolgáltató Helyet működtet. A könyvtári szolgáltató helyen igénybe vehető ingyenes szolgáltatások: könyvtárlátogatás, az állomány helyben használata, a könyvtári dokumentumok előjegyzése, könyvtárközi kölcsönzés (kivéve postaköltség), folyóirat kölcsönzés, az állományfeltáró eszközök használata, információ a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól, helyismereti és közhasznú információszolgáltatás, a könyvtár technikai eszközeinek használata, internet használata – csak könyvtáros felügyelete mellett történhet.
Megszakítás