Monorierdő

Monorierdő településközpont fejlesztése

Monorierdő településközpont fejlesztése

Hasznos linkek

Hasznos linkek
Ovodafejlesztés 2019
Magyar faluprogram
Eszközbeszerzés
Temetői ifrastruktúra fejlesztés 2020
Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása
2021. Kommunális eszköz beszerzése
2021 Felelős állattartás elősegítése
Hírek

Tájékoztató

 | Tájékoztató

Tisztelt Lakosság!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2022.07.13-én reggel 7:00-tól felújítási munkálatokat indít a vasútállomáson található buszfordulóban.
A buszforduló felújítása során, az ideiglenes buszfordulóként megjelölt ingatlanon a tereprendzési munkálatokat kezdenek.
Lezárást érintő területek a Beton út eleje (régi piac) parkoló része illetve a Nyáregyházi út eleje. Minden közút megközelíthető lesz, teljes lezárást nem igényelnek a felújítási munkálatok.
A buszforduló, valamint a csomópont felújítása előre láthatólag 3 hetet vesz igénybe, mely idő alatt a menetrendszerinti autóbuszok az ideiglenesen kijelölt parkolót használják majd utascserére, valamint a pihenőidő kivételére.  
Megértésüket köszönjük!


 


Falunap 2022 Tájékoztató

 | Falunap 2022 Tájékoztató

Monorierdő Község Önkormányzata ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2022. július 16-án 10:00 órától - 2022. július 17-én 10:00 óráig az alábbi utcaszakaszok lezárásra kerülnek a „Falunap 2022” elnevezésű rendezvény okán:

Fürdő utca (az Ősz utcától a Zsombék utcáig)
Szabadság utca (a Fürdő utcától az Akácfa utcáig)
Tölgyfa utca (a Gyöngyvirág utcától az Akácfa utcáig)
Akácfa utca (a Tölgyfa utcától a Szabadság utcáig) valamint a
Viola utca Szabadság utca felőli vége és a Vadvirág utca Szabadság utca felőli vége

A nevezett utcaszakaszok ezáltal forgalom elől elzárt területté válik.

Szükség esetén a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat felvonulása a Gyöngyvirág utcáról — amely csatlakozik a 4-es számú főúthoz — biztosított. A helyszín gépkocsival a 4-es számú főút felől a Fürdő utcára kanyarodva megközelíthető és a parkolás is ebben az utcában biztosított.

Tisztelettel kérjük szíves türelmüket és megértő együttműködésüket!

 


DAKÖV Tájékoztató

 | DAKÖV Tájékoztató

Tisztelt Lakosság ! 
Tájékoztatjuk önöket, hogy a DAKÖV Kft. vízellátó vezetéken végzett munkálatok miatt szüneteltetni fogja az ellátás.
Időpont: 2022.07.12.-én 23:00-tól 2022.07.13. 06:00-ig  
Megértésüket köszönjük ! 


Országos tűzgyújtási tilalom

 | Országos tűzgyújtási tilalom

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mainaptól (2022.07.06.) országos tűzgyújtási tilalom lépett hatályba. 
A belterületi kerti és növényi hulladék égetése a hatályos levegővédelmi szabályozás alapján tiltott.
A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben belterületi ingatlanokra felmentést adhat, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit.
A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi bírsággal sújtható!
Szíves együttműködésüket köszönjük!


Látásvizsgálat

 | Látásvizsgálat
Tisztelt Lakosság !
Ezúton tájékoztatjuk Önöket , hogy a Monorierdő Önkormányzatának Tanácstermében (Szabadság utca 50/a) computeres látásvizsgálattal egybekötött szemüvegrendelésre lesz lehetőség.
A vizsgálat időpontja 2022.07.07.-e.
Bejelentkezés : 06/70-389-2579 és a 06/70-389-1483 telefonszámokon lehetséges.

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS 07.04-én is!

 | SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS 07.04-én is!
Tisztelt Lakosság!
 
A tegnapi napon hírt adtunk róla, hogy a szelektív hulladékszállítást - a kialakult helyzetre tekintettel - önkormányzatunk igyekszik lehetőségeihez mérten orvosolni. Kollégáink a mai napon is az utcákon vannak. Az időjárással sem foglalkozva vágtak neki a kukák begyűjtésének. Előre láthatólag még egy napot kell beiktatnunk, hogy településünkről összegyűjtsük a szelektív szemetet, amit a szolgáltató nem tudott elszállítani.
Köszönjük Barcsai János és Csető Zoltán sofőrök valamint Fehér Károly és Orosz Attila rakodók munkáját. Köszönjük a Lakosság türelmét és megértését valamint kollégáinkhoz való jóindulatát.
 
Tisztelettel és köszönettel,
Szente Béla polgármester
Borbás Viktor alpolgármester

SZELEKTÍV HULLADÉK

 | SZELEKTÍV HULLADÉK
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a holnapi napon (2022.06.30) a SZELEKTÍV HULLADÉK is elszállításra kerül. A lakosság érdekeit szem előtt tartva, hosszas egyeztetési folyamat után, a SZELEKTÍV HULLADÉK (sárga zsákos) begyűjtése az önkormányzat és a DTKH közös együttműködésével valósul meg,mely során a szolgáltató a gépjárművet, az önkormányzat a személyi feltételeket (sofőr, rakodók) biztosítja önkormányzati dolgozóin keresztül.
 
Tisztelettel,
Szente Béla polgármester
Borbás Viktor alpolgármester

ÉRDEKKÉPVISELET

 | ÉRDEKKÉPVISELET
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a DTKH Nonprofit KFT. és DAKÖV KFT. jogsértő magatartása miatt, a lakossági panaszokat, jelzéseket figyelembe véve az önkormányzat egy érdekképviseletet biztosít. Ahhoz, hogy lakosainknak jogszabályban foglalt érdekei és jogai tekintetében önkormányzatunk jogi képviselője eljárjon, kérjük küldjék meg panaszaikat nevükkel és elérhetőségükkel (cím, telefonszám) a titkarsag@monorierdo.hu e-mail címre. Azokat összegyűjtve együttes erővel szeretnénk segíteni a DTKH Nonprofit KFT és a DAKÖV KFT. által tapasztalt problémák megoldásában.
 
Köszönettel,
Szente Béla polgármester
Borbás Viktor alpolgármester

DTkH Tájékoztatása

 | DTkH Tájékoztatása

Tisztelt Lakosság ! 

ÚJ IDŐPONT A HŐSÉG MIATT! 

Tisztelt Ügyfeleink és Partnereink!
Az alábbi kéréssel fordulunk Önökhöz:
Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás okán arra kérjük Önöket, hogy az aktuális napon (2022.06.30) reggel 5 óráig legyenek szívesek a kommunális, zöld és szelektív hulladékokat az ingatlanok elé jól látható és megközelíthető helyre kihelyezni.
Fokozott figyelmet fordítunk a hőmunka okozta egészségkárosodások megelőzésére, járataink korábban érkeznek a településekre.
Szíves együttműködésüket köszönjük!


Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

 | Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Monorierdő Polgármesteri Hivatal a Közszolgálati Tisztviselők Napján, 2022. július 1-jén (pénteken) ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!


DAKÖV Tájékoztató

 | DAKÖV Tájékoztató

Tisztelt Lakosság !

Alábbiakban közöljük a DAKÖV Kft. tájékoztatását:
A DAKÖV Kft. a mai naptól (2022.06.28) a település területén a jelentkező szennyvízcsatorna rákötési igényeket a szennyvízhálózat és vákuum gépház leterheltsége miatt ideiglenesen elutasítja.

Megértésüket köszönjük!


Áramszünet

 | Áramszünet

Tisztelt Lakosság !

Az MVM Démász Áramhálózat szolgáltatásának minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek és így áramszünet várható 2022.07.11. 07:30-16:30 óra között az alábbi területeken:
Fűzfa utca 2. - 8., és 3.
György út 2.
Harmat utca 2. – 14128/3 hrsz, és 1. – 23.,
Monori út 2. – 14174., és 1. - 14181 hrsz.
Ország út 2178.

Ha tervezett áramszünet ideje alatt aggregátort fog használni, azt legkevesebb 5 nappal az áramszünet megelőzően kell bejelenteni.
Saját tulajdonú vagy bérelt aggregátor használata kizárólag az MVM Démász Áramhálózat Kft.-től előzetesen megkért, írásbeli engedély alapján történhet (bérelhető aggregátor nem igénylehető).
A levél tárgya Aggregátor használata legyen. Levélben adja meg az Ön nevét, telefonos elérhetőségét, továbbá azon felhasználási hely címe és 0400-val kezdődő, 10 jegyű felhasználási hely azonosítója, az aggregátorozás pontos dátuma ahol aggregátort kíván használni.

Ügyfél üzemeltetésű aggregátor használatának bejelentése : hozzaferes.iroda@mvmdemaszhalozat.hu
A fenti e-mail-címen kizárólag az aggregátoros bejelentéseket tudjuk fogadni és feldolgozni.
Szíves együttműködésüket köszönjük.

Üdvözlettel:
MVM Démász Áramhálózat Kft.


DTKH tájékoztatása

 | DTKH tájékoztatása
Tisztelt Lakosság !
Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022.06.29.-én kihelyezett ügyfélkapcsolati pontunkon az ügyfélfogadás szünetel.
Arra kérjük Önöket, hogy ügyintézés során elektronikus illetve telefonos elérhetőségeinket részesítsék előnyben.
E-mail cím : ugyfelszolgalat@dtkh.hu
Telefon : 06 53 500-152 vagy a 06 53 500-153 számon.
Megértésüket köszönjük!

Ítélkezési szünet a bíróságon

 | Ítélkezési szünet a bíróságon

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Monori Járásbíróság a nyári időszakban valamennyi szervezeti egységnél 2022. július 18. napjától – 2022. augusztus 19. napjáig ítélkezési szünetet tart.
Az ítélkezési szünet ideje alatt valamennyi ügyszakban ügyeletet tart a bíróság.
Az ügyfélsegítő szolgáltatás is megtartásra kerül a bíroságon (2200 Monor Kossuth Lajos utca 69.) hétfői napon 9.00 órától  – 12.00 óráig.
2022. július 15. napján a bíróságon munkaszüneti nap. Ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel.


Zárvatartás

 | Zárvatartás
Tisztelt Lakosság !
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022.06.27. (Hétfőn) napján technikai okok miatt a Polgármesteri Hivatal zárva lesz és az ügyfélfogadás is szünetel.
Köszönjük megértésüket.

Parlagfű elleni védekezés

 | Parlagfű elleni védekezés

Tájékoztató

 parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

 

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. 
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése kimondja: „A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”. 
A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdés d) pontja szerint: „A földhasználó és a termelő köteles védekezni, különösen parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) ellen.”
Fontos tudni, hogy a hatósági intézkedéshez (közérdekű védekezés végrehajtása, bírság kiszabása) nem szükséges a sérelem – egészségkárosodás – bekövetkezése, e körben elégséges a védekezési kötelezettség elmulasztásának megállapítása.
Amennyiben a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének a földhasználó nem tesz eleget, vagyis az ingatlan legalább virágbimbós fenológiai állapotú parlagfűvel fertőzött, akkor közérdekű védekezést kell elrendelni.
Amennyiben a parlagfű elleni közérdekű védekezést kultúrnövény károsodása nélkül nem lehet elvégezni, a parlagfű elleni közérdekű védekezés abban az esetben rendelhető el, ha a parlagfűvel való felületi borítottság a 30%-ot meghaladja. A parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Parlagfű-rendelet) értelmében a közérdekű védekezést belterületen a jegyző rendeli el.
A jegyző által elrendelt közérdekű védekezést az általa megbízott vállalkozók végzik. Nem kerül sor a vállalkozó általi parlagfű-mentesítésre, ha az ügyfél jelzése alapján időközben maga eleget tesz kötelezettségének. A közérdekű védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket az ügyfélnek kell megfizetnie.
A növényvédelmi bírság kiszabására a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya (a továbbiakban: növény- és talajvédelmi hatóság) jogosult, ezért a közérdekű védekezés elrendelését követően a jegyző az ügyben keletkezett iratokat továbbítja az eljárásra jogosult hatóságnak. A növényvédelmi bírság alapja a parlagfűvel fertőzött terület nagysága. A bírság mértéke belterületen és külterületen is egyaránt 15.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjed.
Parlagfűvel fertőzött lehet a mezőgazdasági kultúrnövénnyel borított terület, nem mezőgazdasági terület (elhanyagolt telkek, építési területek), vagy nem művelt, elhanyagolt valamikori szőlők, hétvégi kertek, zártkerti ingatlanok, valamint a vonalas létesítmények (utak, vasút) melletti sávok.
A védekezési kötelezettségét nem teljesítő tulajdonos/földhasználó a –bírságon túl - vele szemben elrendelt közérdekű védekezéssel kapcsolatosan felmerülő költség megtérítésére is kötelezett. A költség köztartozásnak minősül. A közérdekű védekezés elrendelése után minden esetben növényvédelmi bírság kiszabására kerül sor, az élelmiszerlánc felügyeletével összefüggő bírságok kiszámításának módjáról és mértékéről szóló 194/2008. (VII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Bírságrendelet) alapján.
Arra tekintettel, hogy a parlagfű-mentesítés minden állampolgár közös érdeke, és eredményt csak összefogással, illetve közös felelősségvállalással érhetünk el, kérem, tegyenek eleget e fenti jogszabályi kötelezettségüknek. Ugyanakkor szükséges figyelemmel lenni arra is, hogy nem elegendő az, hogy valaki lekaszálta a szennyezett földterületet, azt tiszta, parlagfű-mentes állapotban a vegetációs időszak végéig meg kell őrizni.


Áramszünet

 | Áramszünet

Tisztelt Lakosság !

Az MVM Démász Áramhálózat szolgáltatásának minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek és így áramszünet várható 2022.06.27. 07:00-16:30 óra között az alábbi területeken:
Fürdő utca 4. - 38., 1 - 30.
Szellő utca 6. - 62, 1 - 14111/4.
Szárazhegy út 2. - 14084/6., 1. - 14015.
Tavasz utca 4. - 40., 1. - 31.
Ősz utca 2./A. - 36. 1. - 23.
Barátság utca 2.
Futó utca 4, 1.
György út 2.
Kökény utca 1800, 1.
Külterület 2120 hrsz.
Ország út 2178.

Ha tervezett áramszünet ideje alatt aggregátort fog használni, azt legkevesebb 5 nappal az áramszünet megelőzően kell bejelenteni.
Saját tulajdonú vagy bérelt aggregátor használata kizárólag az MVM Démász Áramhálózat Kft.-től előzetesen megkért, írásbeli engedély alapján történhet (bérelhető aggregátor nem igénylehető).
A levél tárgya Aggregátor használata legyen. Levélben adja meg az Ön nevét, telefonos elérhetőségét, továbbá azon felhasználási hely címe és 0400-val kezdődő, 10 jegyű felhasználási hely azonosítója, az aggregátorozás pontos dátuma ahol aggregátort kíván használni.

Ügyfél üzemeltetésű aggregátor használatának bejelentése : hozzaferes.iroda@mvmdemaszhalozat.hu
A fenti e-mail-címen kizárólag az aggregátoros bejelentéseket tudjuk fogadni és feldolgozni.
Szíves együttműködésüket köszönjük.

Üdvözlettel:
MVM Démász Áramhálózat Kft.


Dr. Páczi Antal betegsége miatt a rendelés módosul.

 | Dr. Páczi Antal betegsége miatt a rendelés módosul.
Tisztelt Lakosság!
 
Dr. Páczi Antal háziorvos szabadsága miatt a rendelést Dr. Keresztúri Imre látja el 2022.06.20-tól 2022.06.23-ig az alábbiak szerint.
 
Hétfő 07:00 - 09:00
Kedd 07:00 - 09:00
Szerda 14:00 - 17:00
Csütörtök 11:30 - 13:30
 
Sürgős esetben Dr. Orosz Edit és Dr. Rados Mária rendelési idejében is ellátja a betegeket Monoron a Balassi Bálint u. 23. sz. alatt.
 
Megértésüket köszönjük!

DTKH tájékoztatása

 | DTKH tájékoztatása
Tisztelt Lakosság!
Alábbiakban közöljük a DTKH Nonprofit Kft. tájékoztatását:
"Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a tegnapi napra meghirdetett szelektív gyűjtés sajnálatos műszaki okok miatt elmaradt.
A begyűjtés pótlásáról hamarosan tájékoztatjuk a Lakosságot.
Szíves együttműködésüket köszönjük és elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenség miatt."
Üdvözlettel:
Ügyfélszolgálat
DTKH Nonprofit Kft.

Népszámlálás - 2022

 | Népszámlálás - 2022

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

1.időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

2.időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el, feladatuk a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele.

A számlálóbiztosnak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • legalább középfokú végzettség,
  • magabiztos alapvető számítógépes ismeretek (tablet kezeléséhez),
  • jó fellépés, beszédkészség, kapcsolatteremtő képesség,
  • konfliktuskezelő készség, motiváltság, precizitás,
  • megfelelő helyismeret,
  • titoktartás,
  • vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását és a vizsgázást,
  • a felkészüléshez rendelkezik saját eszközzel (PC, laptop, tablet) és interneteléréssel,
  • a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail címmel.

Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga után történik meg a szerződéskötés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg a Monorierdői Polgármesteri Hivatal Jegyzőjének (2213 Monorierdő, Szabadság utca 50/A.) postacímre vagy leadhatja személyesen a Monorierdői Polgármesteri Hivatal portaszolgálatán.

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

 

A számlálóbiztosok díjazása az alábbiak szerint történik:

 -       kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 240 Ft/cím;

-        lakás, egyéb lakóegység összeírás: 300 Ft/cím;

-        személy összeírás: 525 Ft/személy.

 

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

A népszámlálás eredményei mindannyiunk életére kihatnak. Segítse a kérdőív kitöltésével jövőnk alakítását!

Amennyiben  kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a titkarsag@monorierdo.hu e-mail címen.

 

Kollégáink telefonos elérhetőségei:
Latonovics Brigitta 06-29/419-103
Radóczi Andrea 06-70/638-7535


Információk

Hivatali ügyfélfogadás

2213 Monorierdő,
Szabadság u. 50/A

Hétfő
13:00 – 18:00 óráig

Szerda
08:00 – 12:00, és
13:00 – 16:00 óráig

Péntek
08:00-11:00

Központi telefonszám:
06-29-419-103

Intézze ügyeit elektronikusan

Intézze ügyeit elektronikusan

ASP csatlakozás

ASP csatlakozás

Egészségfejlesztési Iroda létrehozása a monori járásban Monorierdő központtal

Egészségfejlesztési Iroda létrehozása a monori járásban Monorierdő központtal

Választási hirdetmény

Választási hirdetmény